our works, our searches, our concerns

mahalaxmi bhavana, mysore

web maha

The plan configured into two intersecting circles along the east west diagonal of the site allowing the largest possible space for auditorium. The space developed as two slightly elliptical cones placed at 30 degrees and 60-degree of axes tilts and intersecting in the middle. This generated a sectional profile conducive to good acoustics.  The cones define the space into two sections, one highlighting the front part and stage and the other, the rear and mezzanine. Semantically, it may signify the union of two (boy and girl or two families) or interaction of two segments (panelist and audience). The cones with skylights and vents on top of each also could function as chimneys allowing hot air to rise and thus generate a vertical draft of air. The skylights also will enliven and enhance the lighting and the general ambience.  They could also provide interesting ceiling pattern making one to look up towards sky while entering and add to a solemn spatial experience.

Client and contractors: PG Setty Group

Location: Vidyaranyapuram, Mysore

Comments are closed.